5 oct 2012

Analisi d'un bloc educatiu

El passat dia 4 d'octubre a la classe de GTIC, després d'estar comentant el llibre "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents", en Jordi ens va demanar que analitzéssim un seguit de blocs. 

A continuació en trobarem només un exemple d'aquest anàlisi que vàrem realitzar;
















.
EL BOLC DELS NENS I NENES DE LA CUCA FERA
Enllaç: LA CUCA FERA

1. Contingut i format

En aquest bloc hi podem trobar un recull de fotografíes i vídeos de les activitats que van realitzant amb els infants a les aules. Aquests víeos i fotografíes van acompanyats d'un text explicatiu, escrit per les mestres, per de l'activitat realitzada.

2. Tipus de bloc

Ens trobem davant un bloc classificat dins l'apartat més enllà de l'aula, concretament dins dels blocs de centre.



  • Com són aquests blocs?
  • Aquests blocs poden tenir diverses modalitats, però en aquest cas ens situaríem en la primera modalitat, explicada el en llibre comentat al post anterior. 
  • Podem catalogar el bloc analitzat com una mena de revista digital. 


3. Qui publica?

Les publicacións les realitzen l'equip de mestres de la cuca fera.

4. Estructura del Bloc

Al encapçalament de la pàgina, observem el títol del bloc, una imatge, i una barra amb un seguit d'elements. Aquests representen les pestanyes que podem trobar en aquest bloc. 

D'altra banda, a la part dreta, podem trobar un seguit de blocs que les professores que porten el bloc de la Cuca Fera consideren que poden ser útils. Alhora, un altra gadget que veiem que han afegit és un on es veu un recull de tots els comentaris, un altre per subscriure's mitjançant RSS i fins i tot un gran rellotge i un apartat especific per articles. 

Aquest bloc està estructurat a partir de diferents entrades ordenades per dates

5. Plataforma que utilitzen.

Han utilitzat la plataforma Xtec per crear el seu bloc.

XtecBlocs és un servei destinat a tots els usuaris de la XTEC i als centres docents que permet crear blocs i afegir-hi continguts per mitjà d'Internet. Els usuaris de la XTEC i els centres docents poden crear tants blocs com creguin convenients, amb el límit d'un al dia.

6. Com són les entrades?

Personalment, crec que aquestes entrades són molt dinàmiques, el fet de que hi hagui poc text  i moltes fotografíes o vídeos fa que la visualitació de les activitats sigui més agradable per a que els pares puguin veure les activitats que realitzen els seus fills.

7. Hi ha comentaris?

Sí , hi podem trobar alguns comentaris. Considerant els nens que surten a les imatges i els pares que podríen comentar crec que hi han pocs comentaris però també es cert que el fet de comentar no es necessani ni imprescindible.

8. A qui va dirigit?

Aquest blog va dirigit a les famílies, als familiars dels petits que estan escolaritzats a la Cuca Fera. 

9. Hi ha blocroll?

Si que trobem blocroll, amb els següents blocs citats: 



Conclusió

Després d'haver vist els diferents blocs he pogut observar la varietat de formats que podem utilitzar. És molt interessant contestar aquestes preguntes per adonar-nos de la multitud de blocs diferents que podem trobar a la xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario